Specialized

2021 Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ | Navy

36 441 kr 40 490 kr
I lager Leveranstid: 2-5 Vardagar
Butikssaldo
Butiken i Stockholm: Få kvar
Bevaka Produkt
Bevaka storlek
Ramstorlek S M L XL
Kroppslängd (cm) 153-165 163-179 177-186 184-195

Dina tillbehör monteras innan leverans
Vanliga pedaler ingår till alla cyklar
Fri frakt över 600 kr
Avbetalning med Svea
2021 Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ | Navy Artikel nr: 9625

2021 Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ - Snabb, lätt och allsidig!

2021 Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ är uppbyggd kring en Specialized SL 1.1 custom lightweight motor på 240W. Det motsvarar ungefär 2x din naturliga pedalkraft och den assisterar upp till 25 km/h. Det helintegrerade och säkra Specialized batteriet på 320Wh ger dig en räckvidd på upp till 130 kilometer. Som tillbehör finns en Range Extender som ger dig upp till 65 extra kilometer. Ramen är byggd från välbeprövad Specialized E5 Aluminium som ger både låg vikt, hög hållfasthet och bra vibrationsupptagning. Vado SL 4.0 EQ är även utrustad med stänkskärmar i aluminium, Racktime pakethållare, stöd och belysning.

Vado, det betyder "jag åker" Det betyder tex att åka förbi trafiken i upp till 25km/h och anlända till jobbet snabbare än dina kollegor. Det betyder också att du kan använda din cykel betydligt oftare än du någonsin tidigare hade trott. Utforska, bli vältränad, gör din grej!
Vado SL eliminerar barriärerna som fick din gamla hoj att samla damm.
SL, det står för "super light" Vad exakt är "Super Light"? Det är 40% lättare än den genomsnittliga elcykeln. Det betyder att du kan lyfta ner din cykel från väggkroken, bära ner den tre trappor, lasta den på tåget, hänga på den på din cykelhållare utan att svettas eller sträcka ryggen. Med en vikt från 14.9kg är den nya Vado SL otroligt enkel att hantera. Turbo Vado SL’s 240-watts Specialized SL 1.1. motor dubblerar den kraften du lägger på pedalerna med en anmärkningsvärd mjuk och naturlig känsla. När motorn är avstängd är det inget motstånd, så Levo SL är lika lättrampad som en vanlig cykel, även utan support från motorn.

Designad i Kalifornien och utvecklad i Schweiz, den nya Specialized SL 1.1 motorn sätter standarden när det kommer till superlätta elcykelmotorer. Den är baserad på ett decennium av forskning, utveckling och tester. Den perfekta kombinationen av kraft, vikt, storlek, räckvidd och åkkvalitet. Den levererar kraften jämnt och i symbios med cyklistens kadens. Superlätt och tyst som en viskning. Specialized SL 1.1 motorn dubblerar din insats med en jämn krafttillförsel. Ingen onaturlig kraftkurva eller motorhopp. Den levererar upp till 240 watt kraft som är i symbios med din kadens hela vägen upp till 25km/h. Om du passerar 25km/h finns det inget onaturligt motstånd eller ryckig känsla, bara naturlig cykelkänsla. Det betyder att du ofta kommer att kunna ligga i betydligt högre hastigheter och bara använda motorn när du faktiskt behöver extra hjälp.

När du har köpt din nya Levo SL från oss på TCMcykel.se så kan du kostnadsfritt ladda ner Specialized Mission Control app, där kan du justera Turbo Levo SL's kraftleverans, ta kontroll över din räckvidd, registrera turer, hålla koll på din kraft och även använda Smart Control för att automatiskt hantera batteriets konsumtion så att du alltid har kraft när du behöver den. Det är kraft, på dina villkor. Eller så hoppar du bara på, trycker på "on" knappen och kör så hårt du orkar. Det är ditt val. Oavsett vilket val du gör, så kan du alltid lita på att Specialized har skapat tekniken som gör att du kan fokusera på det som är viktigast, nämligen cyklingen!

• Motorn arbetar tyst och följsamt. Upp till 240W.
• Batteriet använder samma typ av Litiumjon battericeller som finns i de flesta Teslamodeller.
• Alla Vado SL kommer med en inbyggd wattmätare, som är lika exakt som en vanlig Quarq. Den är alltid på när du använder cykeln och kommunicerar med appen.
• Motor och batteri utvecklat efter cykeln och inte tvärt om vilket är fallet på i princip alla andra cykelmärken.
• Aktiv kylning av motorn, utvecklat i vindtunnel.
• Fäste för flaskställ där de flesta andra cyklar har sitt batteri.
• Li-lon celler för lång livslängd på batteriet.
• IP67 rating för vatten och smutsskydd.
• Centrummonterad motor som är tyst och otroligt följsam.


Rådfråga gärna oss på TCM inför ditt val av elcykel.

Motor: Specialized 1.1 240W. Max 25km/h. Max vrid 35Nm
Batteri: Specialized SL1-320Wh, fullt integrerat
Laddtid: Ca 2,6 timmar för ett helt tomt batteri (Medveten långsam laddning för ökad livslängd)
Räckvidd: Ett par timmar skoj i skogen. Extremt varierande beroende på terräng, cyklistens vikt, däcktryck, däckmönster mm.
Serviceintervall för motor: Rek service efter 2 år eller 1500mil
Garanti: 2 års garanti på motor och elkomponenter. Övrigt 1 års fabrikationsgaranti. Livstids garanti på ramen för första ägaren. (gäller ej vid vidareförsäljning)

Köp din nya 2021 Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ elcykel av oss på TCMcykel.se så kan du lita på bra service och råd i samband med ditt köp. Din cykel monteras och finjusteras av en erfaren mekaniker, du får en bra och kvalitativ service efter ditt köp och en trygg cykelpartner i din vardag. Vi har investerat mycket tid och resurser för att erbjuda bra elcyklar från tillverkare som också kan leverera teknik, utbildning och komponenter för en trygg eftermarknad. Välkommen till oss på TCMcykel.se


FAQ

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN 5.0 OCH 4.0?
5.0 kommer med Future Shock 1.5 och framgaffel i kolfiber, 4.0 har ingen Future Shock och framgaffel i Aluminium.5.0 kommer med Shimano XT, 12-Speed – 4.0 är utrustad med Shimano Deore 10-Speed.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN EQ OCH INTE EQ?
EQ-modeller är utrustade med pakethållare och stänkskärmar direkt från fabrik.EQ-modeller kommer med Nimbus II Sport Reflect däck – 700x38c.Icke-EQ-modeller kommer med Pathfinder Sport däck – 700x38c.

HUR MYCKET VÄGER MOTORN?
Med en vikt på bara 1.95kg väger SL 1.1 egentligen bara hälften av andra vev-armsbaserade motorer. För att nå denna lätta vikt är motorns chassi gjort i magnesium.

HUR MYCKET KRAFT TILLFÖR DEN NYA MOTORN?
Specialized SL 1.1 förstärker cyklistens input med upp till 240 watt och 35Nm - både max och bibehållen kraft. Specialized har ställt in motorn för att leverera konstant, stark support över ett brett kadensområde, för att få den mest naturliga cykelkänslan.

HUR MÅNGA LÄGEN FINNS DET OCH HUR MYCKET ASSIST TILLFÖR DE?
Det finns totalt fem olika lägen, OFF, ECO, SPORT och TURBO. Det femte är SMART CONTROL. ECO matchar din insats med upp till 30% av motorns kraft, SPORT matchar din insats med upp till 60% av motorns kraft och TURBO matchar din insats med upp till 100% av motorns kraft - eller 240 watt. Alla tre assistlägen kan justeras i princip oändligt för att personifiera kraftnivåerna, denna funktion hittar du i Mission Control App. Det oassisterade läget, (OFF) är exakt som att cykla på en klassisk cykel - motorn är specifikt designad för att inte tillföra något extra motstånd när cykeln är avstängd.

HAR ALLA MODELLERNA SAMMA RÄCKVIDD? VAD ÄR DEN?Ja. Alla modellerna använder samma Specialized SL 1.1 motor och interna 320Wh batter. Räckvidd varierar med användande, men du kan förvänta dig upp till 130km räckvidd i ECO-läget. Med en Range Extender lägger du till upp till 65km extra räckvidd per Range Extender.

FÖLJER DET MED EN RANGE EXTENDER MED VARJE VADO SL?
Nej, Range Extender är ett tillbehör.

HUR KOPPLAR MAN EN RANGE EXTENDER TILL TURBO VADO SL?
En Range Extender passar i en vanlig flaskhållare, men vi rekommenderar att använda Range Extender med en Specialized Z-cage samt kombinera detta med det medföljande bandet för ökat säkerhet, speciellt på tuff terräng.

VAD PÅVERKAR RÄCKVIDDEN OCH HUR FÅR JAG SÅ LÅNG RÄCKVIDD SOM MÖJLIGT?
Det finns många variabler som påverkar räckvidden. Cyklistens kadens, vikt, styrka och position på cykeln. Likväl, hur cykeln är utrustad, cykelns vikt, däckval och däcktryck påverkar samtliga din räckvidd. Miljön påverkar också, vägkvaliteten, höjdmeter och väder kan också påverka räckvidden. Desto mindre motorsupport du behöver, desto längre kommer batteriet att ha kapacitet. Att cykla i ECO-läget ger generellt den bästa batterilivslängden. Specialized Turbo Range Calculator hjälper cyklister att förutspå räckvidden de kan förvänta sig utifrån vissa nyckelparametrar.

VAD GÖR TURBO VADO SL SÅ MYCKET LÄTTARE ÄN ANDRA ELCYKLAR MED MITTMOTOR?Turbo Vado SL sparar vikt med hjälp av sin Smartweld aluminiumram, SL 1.1 motorn som har ett magnesiumchassi samt att batteriet är helt integrerat i ramen.

HUR BREDA DÄCK FÅR JAG PLATS MED PÅ TURBO VADO SL?
Det finns utrymme för att montera 42mm däck på 700C fälg. Med skärmar, finns det plats för 38mm däck.

KAN MAN ANVÄNDA 650B HJUL PÅ TURBO VADO SL?
Ja. Turbo Vado SL är kompatibel med 650b hjul och upp till 47mm däck. Tänk på att Turbo Vado SL använder 12x110mm spacing på framnavet och 12x148mm på baknavet (Boost).

KAN MAN UPPDATERA MJUKVARAN PÅ TURBO VADO SL?
Mjukvaran kan enkelt uppdateras hos din lokala återförsäljare, genom Turbo Studio serviceprogrammet för återförsäljare. Väl ansluten, hittar cykeln automatiskt uppdateringar och installerar dem, om det behövs. Tjänsten är avgiftsbelagd.

HUR MYCKET MOTORINSTÄLLNINGAR KAN MAN GÖRA I MISSON CONTROL APP?
Med Mission Control App kan du anpassa nivån av assistans i oändlighet (både maximal kraft och bibehållen assistans) för varje enskilt assistansläge: ECO, SPORT och TURBO. Mission Control App tillåter dig att helt anpassa din Turbo Vado SL's motor till dina personliga behov och preferenser. Det tillåts naturligtvis endast tuning inom de lagliga gränser fastställda i varje land. Spz tillåter inte tuning över den lagliga hastighetsbegränsningen.

HUR FUNGERAR SMART CONTROL?
Genom att använda Smart Control funktionen i Mission Control appen får du möjlighet att ställa in hur långt eller hur länge du vill cykla, i kombination med hur mycket batterikapacitet du vill ha kvar i slutet av din tur. Smart Control tar då hand om energikonsumtionen för att nå detta fastställda mål. Det är möjligt via en smart algoritm som kollar cykelns status var 10:e sekund. Tänk på, med Smart Control aktiverat kan du inte ändra assistansläge via reglaget eller på TCU på överröret. Att cykla utan assistans men med cykeln påslagen betyder att du kan spara dina data från åkturen trots att du inte använt assistansen och dela den med dina vänner.

HUR FUNGERAR TURBO CONNECT UNIT PÅ CYKELNS ÖVERRÖR?
Turbo Connect Unit har två knappar och en batterinivå-display. Den undre knappen används för att starta och stänga av cykeln. Med den övre väljer du vilket assistansläge du vill köra i - eller om du vill köra utan assistans. Tryck snabbt på knappen för att cirkulera i de olika lägena. 1/3 blå cirkel är ECO-läget, 2/3 blå cirkel är SPORT-läget och en full blå cirkel är TURBO-läget. Tryck in och håll knappen till alla blåa dioder stängs av för att cykla utan assistans. Reglaget på styret ger dig möjlighet att sköta detta utan att släppa handen från styret.

VILKA STORLEKAR KOMMER TURBO VADO SL I?
Turbo Vado SL kommer i S, M, L och XL.

HUR LADDAR MAN TURBO VADO SL?
Inkluderad med varje Turbo Vado SL är en Specialized 48V laddare som kopplas till kontakten på cykelns sadelrör, precis ovanför vevlagret. Range Extendern laddas med samma laddare. Efter att du kopplat in din laddare, tar det fem sekunder för din TCU att tändas och indikera laddning. När alla blåa dioder lyser är cykeln fulladdad. En grön LED på laddaren indikerar "standby" medan ett fast rött sken indikerar laddning. Om du är inom räckhåll för Bluetooth medan din cykel laddar, kan du hålla koll på laddningsprocessen från soffan och vara redo när cykeln är färdigladdad.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT LADDA TURBO VADO SL?
Du kan förvänta dig att det tar cirka 2 timmar och 35 minuter att ladda det interna batteriet från 3-100%. En Range Extender med 3% laddning tar cirka 3 timmar och 20 minuter att ladda full. Vill man ladda bägge batterierna samtidigt från 3% till 100% tar det cirka 3 timmar och 20 minuter med en Y-kabel. (Tillgänglig som tillbehör)

KAN MAN TA BORT DET INTERNA BATTERIET FÖR LADDNING?

Det interna batteriet är helt integrerat i ramen och tänkt att laddas i ramen. För att få ut batteriet behöver du ta bort motorn först. Det är denna typ av integration som möjliggör för Turbo Vado SL att vara så lätt.Om du vill flyga med din Turbo Vado SL behöver det interna batteriet monteras bort. Du kan ta med dig en Range Extender i ditt handbagage och när du når din destination kan du använda din Turbo Vado SL med din Range Extender.

VAD HÄNDER NÄR BATTERIET NÅR MINDRE ÄN 15% LADDNING?
När batteriet kommer under 15% laddning kommer Turbo Vado SL automatiskt att anpassa motorns kraft till 75% av den maximala kraften. Vid 10% laddning kommer systemet att reducera kraften till 50% och vid 5% laddning reducerar systemet kraften från motorn till 25%. Detta system är till för att skydda batteriets hälsa och säkerställa lång livstid på ditt batteri. Vid cykling i reducerat läge kan inte assistanslägen ändras förrän batteriet har laddats upp igen.

NÄR EN RANGE EXTENDER ANVÄNDS, VILKET BATTERI KOMMER DÅ ATT DRÄNERAS FÖRST? DET INTERNA ELLER RANGE EXTENDERN?När du använder en Range Extender, är den förinställda inställningen att det interna batteriet och Range Extendern kommer att dräneras samtidigt. I Mission Control kan du ändra detta om du vill att Range Extendern ska dräneras först.

Ram

E5 Aluminum, Fitness/Transportation Geometry, bottom bracket motor mount, fully integrated down tube battery, internal cable routing, fender/rack mounts, Smooth Welds, reflective graphics

Gaffel

Rigid full aluminum disc, Boost™ 12x110mm, front- rack-compatible

Fälgar

700C disc, 22mm rim depth, 21mm internal width

Framnav

Specialized alloy front hub disc, sealed cartridge bearings, 12x110mm, Center Lock™, 24h

Baknav

Specialized alloy rear hub disc, Center Lock™, sealed cartridge bearings, 12x148mm, 28h

Framdäck

Nimbus II Sport Reflect, 700x38mm

Bakdäck

Nimbus II Sport Reflect, 700x38mm

Vevparti

Praxis, Forged alloy M30, custom offset

Framdrev

Praxis, 44t, 104BCD

Vevlager
Växelreglage

Shimano Deore, RapidFire Plus, 10-speed w/ Optical Gear Display

Bakväxel

Shimano Deore, Shadow Plus, GS cage, 10-speed

Kassett

Shimano Deore, 10spd, 11-42t

Kedja

KMC e10S, 10-speed w/ Missing Link™

Bromssystem

Tektro HD-R290, hydraulic disc, 160mm

Styre

Stout Mini Rise, alloy, 9-degree backsweep, 15mm rise, 31.8mm

Handtag/ Styrlinda

Specialized Body Geometry Contour, lock-on

Styrstam

Specialized Stealth Stem, alloy, 14 deg, 31.8mm, integrated TCD-W mount

Sadel

Bridge Sport, Steel rails, 155mm

Sadelstolpe

Specialized, alloy, dual-bolt, 25mm offset, 27.2mm

Motor

Specialized SL 1.1, custom lightweight motor

Display

Specialized TCU, 10-LED State of charge, 3-LED Ride Mode display, ANT+/Bluetooth®

Batteri

Specialized SL1-320, fully integrated, 320Wh

Laddare

Custom charger, 48V System w/ SL system charger plug

Färg

Navy / White Mountains Reflective


Bromstyp: Hydraulisk skivbroms
Dämpning: Ingen dämpning
Motortyp: Mittmotor
Rammaterial: Aluminium

Välj dina tillbehör innan du lägger produkten i varukorgen

Recensioner och frågor
Lämna en recension eller ställ en fråga
Skicka
Kommentarer (0)
  • Inga kommentarer har lämnats för denna produkt

    Bli först med att skriva en!