förlängd ångerrätt

Damcykel

Här hittar du hela vårt utbud av damcyklar. Oavsett om du letar efter en damspecifik mountainbike eller en klassisk damcykel, kommer du att hitta det du söker här! De flesta moderna cyklar går dock ner relativt långt i storlek, vilket gör att du som kvinna absolut också kan välja cykel ur vårt herr/unisexutbud, så länge du hittar en ramstorlek som passar din längd.
Filtrera (0)

Damcykel för alla behov

I vårt enorma sortiment hittar du såväl damspecifika mountainbikes som klassiska damcyklar med korg och låg ram. Men självklart kan du som kvinna också använda i princip alla herr- unisexcyklar, då dessa cyklar brukar finnas i små ramstorlekar.

Damcykel eller Herrcykel, vad är egentligen skillnaden?Många tror att kvinnor absolut måste ha en damcykel, detta stämmer självklart inte. Men vissa fördelar kan finnas, särskilt för dig som har en kort kroppslängd. En damcykel brukar i regel gå längre ner i storlek än herrmodellerna, detta beror självklart på att de flesta kvinnor är kortare än genomsnittsmannen. På många damcyklar är dessutom kontaktpunkterna anpassade, vilket betyder att handtagen är tunnare, sadeln något bredare och ibland är även vevarmarna kortare. Störst fördel av att använda en damcykel har kvinnor som är kortare än ca 164cm. Om du är längre än så kan du likaväl gå på en herrcykel som en damcykel.

Cyklar med lågt insteg (även kallat Step Through-ram) kan vara ett praktiskt alternativ för dig som vill kunna kliva på och av cykeln lättare, vilket kan vara praktiskt om du exempelvis har en barnstol på cykeln eller bär kjol eller klänning när du cyklar. Marknaden brukar generellt sett kategorisera dessa cyklar som damcyklar, men självklart kan även du som man använda en cykel med lågt insteg av praktiska skäl.