Cykelväska MIK

Vad är MIK cykelväska?

MIK står för Mounting Is Key, och är ett universellt fästsystem för att montera olika former av tillbehör på pakethållare. Det är ett snabbfäste som gör att du kan ta av och sätta på vilket tillbehör du vill på en sekund. Till MIK finns massvis av tillbehör, såsom MIK cykelväska, MIK cykelkorg, MIK barnstol och så vidare.

Filter
Filtrera: Återställ
15 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Så fungerar MIK cykelväska

MIK systemet består av två delar. Dels en pakethållare anpassad för MIK, och dels en adapter som du monterar på din cykelväska som sedan fäster i pakethållaren. Det finns även väskor med inbyggda adaptrar, samt adaptrar som gör att du kan bygga om en vanlig pakethållare så att den fungerar med MIK. Du hittar alla dessa tillbehör hos oss.
När du har rätt pakethållare och rätt väska är det bara att klicka fast väskan på pakethållaren, och när den sitter på plats drar du bara bort din så kallade MIK-stick, som är en liten bricka som du kan fästa på din nyckelknippa. Denna sticka används sedan också för att klicka loss korgen eller väskan. Om du vill kan du även lämna stickan kvar, men fördelen med att ta bort den är att korgen eller väskan då blir svårare att stjäla.
MIK Cykelkorg monteras snabbt och enkelt

En MIK cykelkorg är mycket smidig då den monteras och demonteras snabbt och enkelt utan att du behöver använda några verktyg. Du klickar bara fast korgen, och använder din MIK Stick för att klicka loss den. När den sitter fastklickad sitter den stabilt och har minimalt med glapp, och du behöver inte oroa dig för att tappa den. Du kan köra relativt tunga tillbehör på pakethållaren och du behöver inte oroa dig för att din MIK korg ska lossna.

MIK adapter gör att du kan använda vanliga korgar och pakethållare

Med en MIK adapter kan du använda vanliga cykelväskor och vanliga pakethållare tillsammans med MIK systemet. Bland annat finns adaptrar som du monterar på din cykelväska, exempelvis har Specialized och XLC en varsin modell för detta (XLC BA-X23). Utöver det finns även en adaptrar som du monterar på fin nuvarande pakethållare som inte är av MIK-typ, men som gör om den till det. Ett exempel på en sådan är XLX BA-X26.