Skatehjälm

Här hittar du alla våra skatehjälmar. Dessa går precis lika bra att använda till skateboard som till cykling, inlines eller sparkcykel.


Här hittar du alla produkter i kategorin Cykelhjälm

Filter
Filtrera: Återställ
72 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Vad är en skatehjälm?

Skatehjälmar är en modell av hjälmar med ett speciellt utseende som utmärker dem för att vara just skatehjälmar. Hjälmarna är runda i formen, och har flera lufthål upptill för att de inte ska bli för varma. De går ofta ner lite längre baktill för att skydda nacken, och har ett band under hakan som håller dem på plats.

Skatehjälm MIPS

Skatehjälmar med MIPS är extra säkra tack vare rotationsskyddet MIPS, som motverkar hjärnskakning. På dessa skatehjälmar kan den yttre delen röra sig lite gentemot den inre delen av skatehjälmen, vilket bildar en dämpning som minskar rotationskrafterna som hjärnan utsätts för vid hårda islag. Därmed blir säkerheten på en skatehjälm med MIPS ofta bättre än en hjälm utan MIPS.

Skatehjälm som cykelhjälm?

Det går utmärkt att använda en skatehjälm som cykelhjälm. I grund och botten är detta samma typ av hjälmar, där skatehjälmar mest är ett speciellt utseende på cykelhjälmar. Förutom som cykelhjälm går det även bra att använda skatehjälmar till när du åker inlines, sparkcykel, arbetar i den och mycket annat.

Skatehjälm vuxen

Vi har ett brett utbud av skatehjälm vuxen. Skatehjälmar för vuxna är väldigt populära och används av personer i alla åldrar, alltifrån unga vuxna och ungdomar till pensionärer. Det viktigaste att tänka på vid köp av en skatehjälm vuxen är att du får en hjälm som sitter bra. Därför har vi delat in alla våra hjälmar efter din huvudomkrets. Omkretsen ska mätas i centimeter strax ovanför ögonbrynen. Detta görs lämpligen med ett måttband alternativt ett snöre som du sedan mäter med en tumstock eller linjal eller liknande när du tagit bort det. Om du är precis emellan två storlekar och vill kunna ha en tunn mössa eller liknande under kallare dagar rekommenderar vi att du går upp till den större storleken.