Cykelhjälm barn MIPS och Grönt spänne

Cykelhjälmar för barn med MIPS och grönt spänne är bland de säkraste hjälmarna för barn som finns på marknaden idag. MIPS hjälper till att minska risken för hjärnskakning när barnet ramlar och slår i huvudet, och det gröna spännet minskar risken att barnen fastnar med hjälmen när de leker i den.


Här hittar du alla produkter i kategorin Cykelhjälm barn

Filter
Filtrera: Återställ
5 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Säker cykelhjälm med MIPS och Grönt spänne

Cykelhjälmar med MIPS och grönt spänne gör säkerheten väldigt bra. Denna kombination är i vårt tycke en av de allra bästa kombinationerna för dig som söker en hjälm som både ska användas som cykelhjälm och som lekhjälm. Vid cykling och andra aktiviteter där risken för att ramla och slå i huvudet är stort är MIPS att föredra, då det minskar risken för hjärnskakning. Om barnen stannar på cykelturen och inte tar av sig hjälmen innan dem börjar leka, klättra i träd eller liknande så är grönt spänne ett plus, eftersom det gör att hjälmens spänne klickar ur sig själv om barnet skulle fastna och bli hängande i hjälmen. Därav är cykelhjälmar med MIPS och grönt spänne för barn de allra säkraste hjälmarna.

Så känner du igen MIPS och Grönt Spänne

Hur du vet om en cykelhjälm för har MIPS och grönt spänne är idag väldigt enkelt. Alla cykelhjälmar för barn med MIPS har en liten gul logga på sig som det står MIPS på någonstans på hjälmen, vanligtvis baktill på ena sidan. Om hjälmen har denna logga och kommer från en etablerad tillverkare kan du vara säker på att hjälmen har MIPS. Det gröna spännet som löser ut automatiskt känns enkelt igen på att hakspännet är just grönt. Om spännet under hakan har någon annan färg, exempelvis svart, vitt eller rött så saknar hjälmen denna självutlösande funktion. Men om spännet under hakan är grönt så har den ett spänne som automatiskt löser ut om barnet skulle fastna med hjälmen och bli hängande i bandet.

Kombinera MIPS och Grönt Spänne på cykelhjälm för barn

Trots att många eftersöker en cykelhjälm för barn med både MIPS och grönt spänne är denna kombination inte helt vanlig. Det finns dock några bra exempel, exempelvis Lazer Gekko MIPS som i vårt tycke är en av marknadens bästa hjälmar med grönt spänne och MIPS. Denna cykelhjälm har även belönats med utmärkelsen Folksam Bra val.