Cykelhjälm Barn MIPS

Vi har Sveriges bästa utbud av cykelhjälmar med MIPS för barn. Alla våra cykelhjälmar för barn har hög säkerhet och är noggrant testade för att du ska känna dig säker på att få en hjälm med hög säkerhet.


Vi på TCMcykel.se erbjuder snabba leveranser och bra priser. Du kan naturligtvis alltid returnera hjälmen om den inte skulle passa.


Här hittar du alla produkter i kategorin Cykelhjälm barn

Filter
Filtrera: Återställ
79 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Cykelhjälm med MIPS är säkrare till barn

Barns huvuden är känsligare än vuxnas. Detta eftersom barnen huvuden inte har ett lika starkt skydd från skallbenet som vuxna har, och därför är det extra viktigt att skydda barnens huvudet från slag och stötar. Med en cykelhjälm för barn med MIPS rotationsskydd dämpas krafterna som uppstår vid en vurpa eller ett islag avsevärt, vilket gör att minsken för hjärnskakning minskar. Tester har visat att cykelhjälmar med MIPS i regel är säkrare till barn än cykelhjälmar utan MIPS, och därför rekommenderar vi dig att kika närmare på om hjälmen har MIPS då du ska köpa ny cykelhjälm till ditt barn.

Viktigt att tänka på vid köp av cykelhjälm med MIPS till barn

Det viktigaste vid köp av cykelhjälm till barn är att hitta en hjälm som sitter bra. En bra hjälm som inte sitter bra kommer aldrig att vara sker, oavsett hur bra hjälmen är. Därför är det viktigt att du mäter barnets huvud innan köp. Storleken på cykelhjälmar för barn avgörs utifrån omkretsen kring det bredaste stället på barnets huvud. Du mäter enkelt detta genom att placera ett måttband runt barnets panna, strax ovanför ögonbrynen, och mäta omkretsen. Välj edan storleken på hjälmen utifrån detta mått.

När du hittat en hjälm i rät storleken är det sedan viktigt att ställa in hjälmen på rätt sätt. Först skruvar du åt spännet i nacken, så att hjälmen inte glappar. Hjälmen ska sitta stabilt, men inte för hårt så att barnet får ont av att den trycker. Därefter justerar du bandet under hakan. Stäng först spännet och dra sedan åt remmarna så att spännen sitter säkert under hakan utan att kunna åka fram vid en eventuell vurpa. Om hjälmen har justerbara band vid öronen ska banden gå ihop strax under öronen, så justera därför remmarna så att de två spännen som håller ihop remmarna är placerade precis under öronen, och inte utanpå öronen eller för långt ned under hakan.

Välj rätt cykelhjälm med MIPS till barn

För att hitta Rätt cykelhjälm till ditt barn finns det flera aspekter att ta hänsyn till. Först och främst behöver du se till att hjälmen är säker. Alla hjälmar du hittar på TCMcykel.se är testade och säkra, så där behöver du inte oroa dig. Därefter behöver du hitta en hjälm i rätt storlek. För att veta vilken storlek du ska ha så mäter du barnets huvud. Sen behöver du hitta en modell och en färg som passar barnet. Låt gärna barnet själv vara med och titta och välja själv vilken hjälm han eller hon vill ha. Om din barn får en hjälm som han eller hon tycker är fin ökar chanserna avsevärt att barnet sedan kommer tycka om att använda hjälmen när den kommer hem!

Köp cykelhjälm barn MIPS online hos TCMcykel.se

Hos oss på TCMcykel.se sorterar du enkelt fram en hjälm som passar just ditt barn. Du väljer enkelt om du vill se hjälmar med MIPS, hjälmar med grönt spänne, eller både och. Du kan även sortera på pris samt på vilket varumärke eller användningsområde som hjälmen är tänkt till. Alla våra hjälmar är av hög kvalité och har garanti. Du kan alltid testa hjälmen på huvudet för att se storleken och sedan returnera den om det skulle vara så att den inte passar.

Välkommen att köpa din hjälm online hos oss på TCMcykel.se!