Specialized

2018 Specialized Epic Comp Carbon

31 990 kr 42 990 kr
29''
I lager Leveranstid: 2-5 Vardagar
Butikssaldo
Butiken i Stockholm: Få kvar
Se butikssaldo
Alltid fri frakt över 600:-
2018 Specialized Epic Comp Carbon Artikel nr: 2923

2018 Specialized Epic Comp Carbon är en perfekt introduktion till en ny värld av XC åkning och racing. Den har samma ramteknik som finns i sina äldre syskon, bara med en aningen enklare set-up som gör att den kan bli din till ett klart lägre pris.Mountainbiketävlingarna har utvecklats under de senaste åren. De är mer tekniska, brantare och mer utmanande att köra. Men i stället för att hänga läpp såg Specialized detta som ett tillfälle att göra något speciellt, något som cyklisten kan dra direkt nytta av.

Specialized tittade på hela geometrin och vad det är som gör en cykel riktigt bra, som vinkeln på styrhuvudet, reach, stack, kedjestagslängd, gaffelförskjutning, etc. Sedan omvärderades allt. Ökad reach gjorde en cykel som var stabilare i hastighet och i allmänhet bekvämare att köra. Ställbar sadelstolpe? Ja, det passar, och inte bara ett kort-XC-alternativ, utan även fullängds dropper som passar i 30.9 mm sadelstolpsröret. Flackare gaffelvinkel i ramen och en anpassad förskjutning på gaffeln för en lugnare gång och bättre kurvtagning. Därefter kommer den omdesignade Brain-tekniken, Brain 2.0. "Hjärnan" förändrade hur cykelvärlden såg på heldämpade cyklar, både dess ineffektivitet och fördelar. Och åh vad det var bra. Systemet vann tävlingar och utmärkelser och satte en flagga i marken för Specialized som en sann ledare inom innovation och utveckling.

Men Specialized visste att de kunde göra det bättre. Enkel fysik berättade att systemet skulle monteras på den känsligaste platsen genom att flytta hjärnan närmare bakaxeln. Och efter otaliga timmar med RockShox laget blev den nya hjärnan mer än bara en liten uppgradering. Systemet är helt nytt. Nu reagerar det smidigare mot stötdämparen, det har mycket mer konsekvent dämpningsförmåga och slutligen integrerar slangarna i bakstaget. Detta förbättrar i sin tur oljeflödet och det skapar ett otroligt elegant paket som överträffar allt annat som finns på marknaden.

Den nya Epic Comp Carbon får också en seriös uppgradering i styvheten. Rider-First Engineered™ en ny ramkonstruktion som tillämpar en specifik rörstorlek och kolfiber layup för varje ramstorlek. Detta skapar optimal balans mellan styvhet, vikt och kontroll, så varje ram, oavsett storlek, fungerar precis så perfekt som den någonsin kan göra.

Och medan styvhet, hjärnteknik och geometriska funktioner är coola, vet vi vad du tänker, "Vad med vikten?" Glad att du frågade. Med målet att den nya Epic ska vara den snabbaste XC-mountainbike som Specialized någonsin har gjort var vikt överst i priolistan. Det började med en effektiv ramkonstruktion och rörformer. En ren och rak kabeldragning, integrerade kanaler genom baktriangeln, raka rör med mindre kurvor och optimerade profiler i varje sektion. Och om du är nyfiken, motsvarar denna viktbesparing nästan 525 gram från tidigare Epic!

Bygget av Epic Comp är väl genomtänkt, SRAM GX med 1x11växlar, SRAM Level TL-bromsar och Roval Control hjulset. Gör dig redo, för det här kommer att bli episk. En ram med full Fact 11m carbon kombinerar styvhet, hållfasthet och låg total vikt för att leverera en off-the-hook racing MTB. Samtidigt ger den nya geometrin, RockShox Brain shock och 100mm fjädringsväg Epic den bästa kontrollen, det är den snabbaste XC riggen du någonsin testat! En RockShox Reba RL gaffel suger upp stötarna och har både kompression och rebound justeringar. SRAM GX med 11 växlar ger en bred utväxling utan att du behöver krångla med en framväxel. Lägre vikt och klart minskad risk för kedjetapp.

• Boost navstandard och inbyggnadsmått både i ram och gaffel
• Sram GX 1x11 levererar perfekt växlingsfunktion
• Ca 525 gram lättare än tidigare Epic Comp Carbon
• Rock Shox Reba RL ger högklassig dämpningsteknologi
• Helt ny ram och brain för 2018. Bättre egenskaper och ännu känsligare Brain.
• För att kompensera den flackare gaffelvinkeln använder Specialized en gaffel med 9mm mindre offset än standard, med
  detta får du samma fina styrgrepp och bibehållen kort hjulbas. Enkelt men genialiskt!

Köp din nya Specialized Epic Comp Carbon av oss på TCM så kan du lita på bra service och råd i samband med ditt köp. Din cykel monteras och finjusteras till perektion av en erfaren mekaniker, du får en bra och kvalitativ service efter ditt köp och en trygg cykelpartner i din vardag. Välkommen till oss på TCM!

HTML Table Caption
Specifikationer
Ram Specialized FACT 11m, full carbon frame, XC Geometry, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
Gaffel RockShox Reba RL 29, Solo Air, compression / rebound adjust, tapered alloy steerer, 110x15mm Maxle® Stealth thru-axle, 100mm of travel, 42mm offset
Bakdämpare RockShox/Specialized Micro Brain shock w/ Spike Valve, AUTOSAG, 51x257mm
Fälgar Roval Control 29, hookless alloy, 22mm internal width, tubeless-ready, 32h
Framnav Specialized, sealed cartridge bearing, 15x110mm spacing, torque caps, 32h
Baknav Specialized, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 32h
Framdäck Fast Trak, GRIPTON compound, 2Bliss Ready, 29 x 2.3"
Bakdäck Fast Trak, GRIPTON compound, 2Bliss Ready, 29 x 2.1"
Vevparti Race Face Aeffect, 6000 Series alloy
Framdrev Steel, 30T
Vevlager Threaded BB, 24mm spindle
Växelreglage SRAM GX, trigger, 11-speed
Bakväxel SRAM GX, long cage, 11-speed
Kassett SRAM XG 1150, 11-speed, 10-42t
Kedja KMC X11, 11-speed w/ Missing Link™
Bromssystem SRAM Level TL, hydraulic disc, organic pads, 160/180mm rotor
Styre Specialized Mini-rise, 6000 alloy, 8-degree backsweep, 6-degree upsweep, 10mm rise, 720mm width, 31.8mm clamp
Handtag/ Styrlinda Specialized Sip Grip, half-waffle, S/M: regular thickness, L/XL: XL thickness
Styrstam Specialized XC, 3D-forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise
Sadel Body Geometry Phenom Comp, Adaptive Edge design, Hollow Cr-Mo rails, 143mm
Sadelstolpe Specialized, alloy, single bolt, 30.9mm


KÖPINFO FYSISKA BUTIKEN I TYRESÖ/STOCKHOLM

När du köper och hämtar din nya Specialized i vår fysiska butik säkerställer alltid vår kompetenta verkstad att cykeln är fullt monterad och körklar vid leverans. Eventuella tillbehör installeras och justeras utan extra arbetskostnad. Två fullservicetillfällen värde ca 2000sek ingår inom 15 månader från cykelköpet. Vi erbjuder en enklare BikeFit i samband med leveransen. Under de första 15 månaderna efter cykelköpet ingår också fria efterjusteringar av din cykel såväl som hjälp med din sittposition om du skulle uppleva några problem. Den generella garantin på cykeln är minst ett år, men varierar lite från del till del och beroende på vilken typ av fel som kan konstateras. Specialized levereras med en förlängd rambrottsgaranti som gäller i hela *5 år från inköpsdatum.

(*Gäller vid normalt bruk, gäller ej skador som uppkommit av yttre åverkan, gäller första ägaren.)


Bromstyp: Skivbroms
Material: Carbon
Hjulstorlek: 29''
Cykelgren: Mountainbike
Hel/fram dämpad: Heldämpad