Specialized

2018 Specialized Epic Comp

24 990 kr 31 990 kr
29''
Weblager: I lager Leveranstid: 3-5 dagar
Butiken i Stockholm: Få kvar
Alltid fri frakt över 600:-
2018 Specialized Epic Comp Artikel nr: 6830

2018 Specialized Epic Comp. Medans kolfiber ofta får all uppmärksamhet så är aluminiumlegeringen långt ifrån föråldrad, speciellt M5 premium aluminium med D'Aluisio Smartweld-teknik som finns på Epic Comp Alloy. Den är lätt, styv och robust. Men inte bara det, du får också en nydesignad version av Brainsuspension tekniken som gjort Epic världsberömd.

Tävlingsbanorna har utvecklats under de senaste åren. De är mer tekniska, brantare och mer utmanande att köra. Men i stället för att hänga läpp såg Specialized detta som ett tillfälle att göra något speciellt, något som cyklisten kan dra direkt nytta av. Specialized tittade på hela geometrin och vad det är som gör en cykel riktigt bra, som vinkeln på styrhuvudet, reach, stack, kedjestagslängd, gaffelförskjutning, etc. Sedan omvärderades allt. Ökad reach gjorde en cykel som var stabilare i hastighet och i allmänhet bekvämare att köra.

Ställbar sadelstolpe? Ja, de passar, och inte bara ett kort-XC-alternativ, utan även fullängds dropper som passar i 30.9 mm sadelstolpsröret. Flackare gaffelvinkel i ramen och en anpassad förskjutning på gaffeln för en lugnare gång och bättre kurvtagning. Därefter kommer den omdesignade Brain-tekniken, Brain 2.0. "Hjärnan" förändrade hur cykelvärlden såg på heldämpade cyklar, både dess ineffektivitet och fördelar. Och åh vad det var bra. Systemet vann tävlingar och utmärkelser och satte en flagga i marken för Specialized som en sann ledare inom innovation och utveckling.

Men Specialized visste att de kunde göra det bättre. Enkel fysik berättade att systemet skulle monteras på den känsligaste platsen genom att flytta hjärnan närmare bakaxeln. Och efter otaliga timmar med RockShox laget blev den nya hjärnan mer än bara en liten uppgradering. Systemet är helt nytt. Nu reagerar det smidigare mot stötdämparen, det har mycket mer konsekvent dämpningsförmåga och slutligen integrerar slangarna i bakstaget. Detta förbättrar i sin tur oljeflödet och det skapar ett otroligt elegant paket som överträffar allt som finns på marknaden.

I hjärtat av konstruktionen hittar Specialized,s M5-legering med den exklusiva D'Aluisio Smartweld Technology som strategiskt placerar mer svetsmaterial där det behövs, vilket resulterar i en aluminiumcykel som är mer kompatibel och väsentligt styvare vid nästan varje punkt. Komponentspecifikationen av Epic Comp Alloy är påkostad, med SRAM GX 1X11 växlar, SRAM Level TL bromsar och Roval Control fälgar.

Gör dig redo, för det här kommer att bli episkt. M5 Premium Alloy ramen med D'Aluisio Smartweld tekniken ger dig alla fördelar med aluminium, som tex hållbarhet, i ett lättviktspaket. En RockShox Reba RL gaffel suger upp stötarna och har både kompression och rebound justeringar. SRAM GX Eagle med 1x11 växlar ger en bred utväxling utan att du behöver krångla med en framväxel. Lägre vikt och klart minskad risk för kedjetapp.

• Boost navstandard och inbyggnadsmått både i ram och gaffel
• Sram GX 1x11 levererar perfekt växlingsfunktion
• D'Aluisio Smartweld svetsteknik ger starkare fogar och en lättare ram
• Rock Shox Reba RL ger högklassig dämpningsteknologi
• För att kompensera den flackare gaffelvinkeln använder Specialized en gaffel med 9mm mindre offset än standard, med
  detta får du samma fina styrgrepp och bibehållen kort hjulbas. Enkelt men genialiskt!

Köp din nya 2018 Specialized Epic Comp av oss på TCM så kan du lita på bra service och råd i samband med ditt köp. Din cykel monteras och finjusteras till perfektion av en erfaren mekaniker, du får en bra och kvalitativ service efter ditt köp och en trygg cykelpartner i din vardag. Välkommen till oss på TCM!

HTML Table Caption
Specifikationer
RamSpecialized M5 Aluminum w/ D'Aluisio Smartweld Technology, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travel
GaffelRockShox Reba RL 29, Motion Control damper, 42mm offset, 15x110mm thru-axle, 100mm of travel
BakdämpareCustom RockShox Micro Brain shock w/ Spike Valve, AUTOSAG, 51x257mm
FälgarRoval Control Alloy 29", 25mm internal width
FramnavSpecialized, sealed cartridge bearings, 15x110mm spacing, 28h
BaknavSpecialized, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 28h
FramdäckFast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.3"
BakdäckFast Trak, GRIPTON® compound, 60 TPI, 2Bliss Ready, 29x2.1"
VevpartiRace Face Aeffect
FramdrevSRAM, 30T
VevlagerGängat 24mm
VäxelreglageSram GX, 11-speed
BakväxelSram GX, 11-speed
KassettSRAM GX, 11-speed, 11-42t
KedjaKMC X11
BromssystemSRAM Level TL, hydraulic disc
StyreSpecialized Alloy Minirise, 10mm rise, 750mm, 31.8mm clamp
Handtag/ StyrlindaSpecialized Sip Grip, half-waffle, S/M: regular thickness, L/XL: XL thickness
StyrstamSpecialized XC, 3D-forged alloy, 4-bolt, 6-degree rise
SadelBody Geometry Phenom Comp, hollow Cr-Mo rails, 143mm
SadelstolpeAlloy, single-bolt, 30.9mm


Bromstyp: Skivbroms
Material: Aluminium
Hjulstorlek: 29''
Cykelgren: Mountainbike
Hel/fram dämpad: Heldämpad